Γίνε κομμάτι της Άνω Τελείας
Οι εκδ. Άνω Τελεία ξεκίνησαν τον Οκτώβρη του 2019, μετράμε δηλαδή λιγότερα από πέντε χρόνια ζωής. Συνηθίζεται σε τέτοιου είδους σελίδες οι νέοι εκδοτικοί οίκοι να γράφουν για το όραμά τους. Προτιμάμε να το αποφύγουμε επί του παρόντος και να μιλήσουμε συν τω χρόνω με το έργο μας, με την ποιότητα των βιβλίων που εκδίδουμε.

Στο πλαίσιο διεύρυνσης του καταλόγου μας, ενδιαφερόμαστε να συνεργαστούμε με συγγραφείς στους τομείς της μυθοπλασίας (μυθιστόρημα, νουβέλα, διήγημα, εφηβική λογοτεχνία) και της τεκμηρίωσης (δοκίμιο, μονογραφία, απομνημονεύματα). Μας ενδιαφέρει επίσης πολύ η ποίηση.

Επικοινώνησε μαζί μας εάν:
  • επιθυμείς να εκδώσεις ένα βιβλίο σου που ανήκει στις παραπάνω ευρείες κατηγορίες.
  • έχεις μεταφράσει κάποιο ξενόγλωσσο βιβλίο που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στην Ελλάδα.
  • θέλεις απλά να μας γνωρίσεις.
Πώς υποβάλλω ένα βιβλίο για αξιολόγηση;
Βήμα 1: Εκδηλώνεις ενδιαφέρον συμπληρώνοντας τη φόρμα στη βάση της παρούσας σελίδας. Δεν σου ζητάμε επί του παρόντος το γραπτό σου.
Βήμα 2: Εντός λίγων ημερών θα σου απαντήσουμε με αναλυτικό μήνυμα στο μέιλ σου, στο οποίο θα δίνουμε οδηγίες για το πώς θα μας στείλεις τα αρχεία της πρότασής σου και ποιες συνήθεις ελλείψεις/λάθη πρέπει να προσέξεις πριν την υποβολή.
Βήμα 3: Από τη στιγμή που θα λάβουμε τα αρχεία με τις προδιαγραφές που θα σου ζητήσουμε, το αργότερο σε τρεις μήνες (συνήθως αρκετά νωρίτερα) θα έχεις την απάντησή μας, χωρίς καμιά δέσμευση ηθική ή οικονομική από τη μεριά σου.

Εξαίρεση: Δυστυχώς, δεν δεχόμαστε γραπτά από νέους δημιουργούς που δεν έχουν συμπληρώσει τα δεκαοκτώ έτη. Επίσης, αυτό το διάστημα δεν δεχόμαστε για αξιολόγηση παραμύθια και εν γένει προτάσεις για βιβλία που απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Τέλος, δεν ψάχνουμε την χιλιοστή έβδομη απομίμηση των Πενήντα Αποχρώσεων του Γκρι (κυκλοφορούν ήδη 1006, έχει κορεστεί το θέμα).

Κατά τα άλλα δεν μας ενδιαφέρει αν είσαι καταξιωμένος ή νεοεμφανιζόμενος συγγραφέας, κινείσαι σε μεγάλο ή μικρό κύκλο, έχεις ή δεν έχεις φωτογένεια και followers στο ίνσταγκραμ. Μας ενδιαφέρει το γραπτό σου. Και η διάθεσή σου να δουλέψεις περαιτέρω πάνω σε αυτό, εάν εγκριθεί για έκδοση.

Πριν μας στείλεις μήνυμα, έχε κατά νου ότι είμαστε εκδοτικός οίκος, όχι τυπογραφείο. Αυτό σημαίνει ότι: Πρώτον, δεν εκδίδουμε ό,τι μας προτείνεται. Δεύτερον, εάν εγκριθεί, το βιβλίο σου δεν θα εκδοθεί όπως θα μας το παραδώσεις (εκτός εάν είσαι ο Τσόμσκι ή ο Χάντκε), αλλά θα περάσει από διαδικασία διόρθωσης και νοηματικής-δομικής επιμέλειας. Θα στηθεί επίσης ως κανονικό βιβλίο, οπότε ξέχνα τα βελάκια, τις καρδούλες και τα δέκα αποσιωπητικά ανά σελίδα. Όλα αυτά θα γίνουν φυσικά σε συνεργασία μαζί σου, όχι αυθαίρετα, και δεν πρόκειται να φτάσει τίποτα στο τυπογραφείο χωρίς τη δική σου έγκριση.

Υπάρχει κάποια οικονομική συνεισφορά; Στο στάδιο της αξιολόγησης, καμία απολύτως. Επίσης, για έκδοση στον τομέα της τεκμηρίωσης συνήθως όχι. Στις εκδόσεις μυθοπλασίας και της ποίησης συνήθως υπάρχει κάποια οικονομική συμμετοχή του δημιουργού (με αντίστοιχη αύξηση της αμοιβής του από τις πωλήσεις), η οποία σε κάθε περίπτωση είναι χαμηλότερη από το κόστος της αυτοέκδοσης – και για ένα βιβλίο πολύ καλύτερης ποιότητας στο περιεχόμενο και την εμφάνιση, το οποίο επιπλέον θα διακινείται κανονικά στα βιβλιοπωλεία.

Και τώρα, αφού άντεξες όλο το κατεβατό, μπορείς να συμπληρώσεις τη φόρμα:
(το πολύ 4-5 προτάσεις)