Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ

Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω

― Α ―

Ο Σπύρος Αλεξόπουλος (Χολαργός, 1966) είναι μηχανικός. Ακολουθώντας το πάθος του για τους ήχους και τις λέξεις, δραστηριοποιήθηκε παράλληλα ως μουσικός δημοσιογράφος (Rock FM, περιοδικά Ήχος & HiFi, Μουσική, HiTech, πόρταλ in.gr). Το 2023 εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή.

Σινιάλα (ποίηση, 2023)

Ο Λευτέρης Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1996. Εργάζεται ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Ζει στη Νέα Πέραμο. Το 2022 εξέδωσε το παρθενικό του βιβλίο, το οποίο φιλοδοξεί να είναι η αρχή μιας σειράς μυθιστορημάτων μυστηρίου που θα διαδραματίζονται στη δυστοπική Μαυρούπολη.

Το Κόκκινο Δεξί Χέρι (μυθιστόρημα, 2022)
Ο Ιωάννης Αντιώτης κατάγεται από τη Νάξο, ζει στην Αθήνα. Σπούδασε ψυχολογία, δημιουργική γραφή, εναλλακτικές θεραπείες και δραστηριοποιείται στον χώρο της αισθητικής. Τον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη ζωγραφική, τη μαγειρική και τη λογοτεχνία. Το 2023 εξέδωσε την πρώτη του συλλογή διηγημάτων.

Σμύρνα Μάνα Εικοσιτεσσάρων (διηγήματα, 2023)

― Β ―

Ο Σταμάτης Βαλσαμάκης είναι φιλόλογος, απόφοιτος της Φιλοσοφικής ΑΠΘ. Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Έχει εκδώσει μεταφράσεις έργων του Σοφοκλή. Εργάζεται ως καθηγητής στη δημόσια εκπαίδευση.

Καθρέπτες (ποιήματα και πεζά, 2024)
Ο Επαμεινώνδας Βανδώρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Είναι κοινωνιολόγος, απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου. Ασχολείται επίσης ερασιτεχνικά με την κριτική.

Οι Αρχαιολόγοι του Μέλλοντος (ποίηση, 2024)
Η Κατερίνα Βασδέκη είναι θεατρολόγος. Ζει στη Λάρισα και εργάζεται ως καθηγήτρια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Το 2022 εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή σε εικονογράφηση Μελά Καραγιάννη.

Μια Μπερδεμένη Ιστορία (εικονογραφημένη ποίηση, 2022)
Η Χλόη Βερίτη ζει στη Λευκωσία. Έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία στο Middlesex και έχει εργαστεί ως μεταφράστρια, δημοσιογράφος, εκπαιδευτικός, ακαδημαϊκός σύμβουλος. Από τη συνεργασία της με την Άνω Τελεία προέκυψε το 11ο βιβλίο της.

Στα Δίχτυα ενός Αθόρυβου Πολέμου (μυθιστόρημα, 2022)
Ο Κατελής Βίγκλας (Βόλος, 1969) είναι ιστορικός, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του ΑΠΘ στη Συστηματική Θεολογία και διδάκτορας του ιδίου πανεπιστημίου. Είναι συνεργάτης του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Ο Μεγαλομάρτυς Γεώργιος και το Μοτίβο της Δρακοντοκτονίας (θεολογία-λαογραφία, 2021)
Ο Ιωάννης Βλαχογιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Αθηνών και εργάζεται στο θέατρο από το 2002. Συγχρόνως εργάζεται στην τηλεόραση ως συντάκτης σε ψυχαγωγικές εκπομπές.

Μια Χούφτα Στάχτη κάτω απ' την Ιτιά (ποιήματα και σύντομα πεζά, 2021)
Η Σίσσυ Βωβού γεννήθηκε στον Πειραιά. Έχει πλούσια δράση και αρθρογραφία σε ζητήματα ισότητας από τη δεκαετία του '80. Το 2020 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο, το οποίο περιλαμβάνει το πλήρες δικαστικό χρονικό δεκαεννέα υποθέσεων βίας κατά γυναικών.

Πατριαρχική Δικαιοσύνη και Φεμινιστικές Αντιστάσεις (φεμινισμός-εγκληματολογία, 2020)

― Γ ―

Ο Βαγγέλης Γερογιάννης είναι δημοσιογράφος. Εργάζεται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της Πάτρας. Παράλληλα ασχολείται με το κομμάτι της αυτοβελτίωσης και της προσωπικής ανάπτυξης μέσα από μελέτη, σεμινάρια, μαθήματα life coaching.

Αξίζεις! (αυτοβελτίωση, 2021)
Η Διαμάντω Γιαλλελή γεννήθηκε και ζει στο Πέραμα. Είναι ψυχολόγος, πτυχιούχος των τμημάτων ΦΠΨ ΕΚΠΑ και Ψυχολογίας Παντείου. Το 2021 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο.

Κάποτε Ήθελα (μυθιστόρημα, 2021)
Η Ελένη Γιαννάκη (Θάσος, 1968) ζει στην Αθήνα. Εργάζεται ως οπτικός-οπτομέτρης και παράλληλα γράφει διηγήματα και θεατρικά. Έργα της έχουν ανεβεί από ερασιτεχνικούς θιάσους και σενάριό της έχει βραβευτεί από την Ένωση Σεναριογράφων.

Γυναικών (διηγήματα, 2024)
Ο Τζον Γκάγκνον (John Gagnon, Κλάρκσβιλ Τζόρτζια, 1995) σπούδασε Ιστορία και Συγκρουσιακή Πολιτική στο Swarthmore. Στο επίκεντρο του ερευνητικού ενδιαφέροντός του βρίσκονται τα κοινωνικά κινήματα του α΄ μισού του 20ού αι. και η εφαρμογή των διδαγμάτων τους στο σήμερα.

Μακεδονία, Απαλάχια - Κοινότητες και Κοοπερατίβες στον Αμερικανικό Νότο (μελέτη, 2019)
Η Αντιγόνη Γκούρα γεννήθηκε στην Ιθάκη. Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή της ζωή ως χημικός και στη συνέχεια ασχολήθηκε με την Ψυχική Υγεία. Μέσα από τη μυθοπλασία στοχεύει στην αναγνώριση, στην κατανόηση και τελικά στην αυτοπραγμάτωση των ηρώων της.

Οι Μάγισσες - Ψυχές και Σώματα (μυθιστόρημα, 2024)
Η Ελένη Γουγουτσά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος της Επαγγελματικής Σχολής Χορού Καφαντάρη και ιδρύτρια της ο­μάδας χορού Sσvem-a.

Ανήσυχοι Μαζί (ποιητική σύνθεση, 2024)

― Δ ―

Η Έλενα Δαββέτα (Αθήνα, 1984) ζει στην Πάτρα. Είναι δασκάλα, απόφοιτος του Παιδαγωγικού Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ΕΑΠ στις Επιστήμες της Αγωγής. Από μικρή ηλικία της άρεσε να γράφει. Το 2023 εξέδωσε το πρώτο της παραμύθι.

Πού Πήγε ο Ήλιος; (παραμύθι, 2023)
Ο Τριαντάφυλλος Δαράβαλης γεννήθηκε το 1963. Μεγάλωσε στo Αγρίνιο, από όπου κατάγεται, και στα Επτάνησα. Ζει στη Θεσσαλονίκη.

Οξεία Εγγυτάτη (μυθιστόρημα, 2022)
Σκοτεινά Φιορδ (μυθιστόρημα, 2024)
Η Ειρήνη Δημοπούλου γεννήθηκε το 1990. Κατάγεται από την Ίο και είναι επαγγελματίας φωτογράφος. Πάθος της, να ταξιδεύει παρέα με τον φακό της σε χώρες μακρινές και κουλτούρες αλλιώτικες. Το 2021 εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή.

Ήδη Ιδωμένο (ποίηση, 2021)
Ο Νίκος Διπλός γεννήθηκε και ζει στην Κόρινθο. Εργάζεται ως φιλόλογος στην ιδιωτική εκπαίδευση. Το 2021 εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή.

Χωρίς Αναπνοή (ποίηση, 2021)

― Ε ―

Ο Κώστας Ευαγγελάτος (Αργοστόλι, 1957) είναι εικαστικός καλλιτέχνης και θεωρητικός της σύγχρονης τέχνης. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα, ζωγραφική και αισθητική θεωρία στη Νέα Υόρκη. Έχει παρουσιάσει ενότητες από τα ζωγραφικά έργα του σε ατομικές και συλλογικές εκθέσεις σε όλον τον κόσμο. Έχει επίσης εκδώσει ποιητικές συλλογές στην ελληνική, την αγγλική και τη γαλλική γλώσσα.

Εγκάρσια Ρήματα (ποίηση, 2021)

― Θ ―

Ο Σταύρος Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε στο Μαρούσι το 1997, αλλά μεγάλωσε στην Τρίπολη. Σπούδασε στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με ειδίκευση στις Βυζαντινές & Νεοελληνικές Σπουδές.

Φωνή Ψυχής (αυτοβελτίωση, 2021)
Η Άννα Θεολογίδου γεννήθηκε το 1997 στη Δράμα, όπου και ζει. Είναι κοινωνική λειτουργός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχική Υγεία. Το 2024 εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή.

Απλές Καθημερινές Νίκες (ποίηση, 2024)

― Κ ―

Ο Γιάννης Καβαλάρης είναι εικαστικός. Σπούδασε Ζωγραφική στην ΑΣΚΤ. Ζει στην Αθήνα. Το 2024 εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή.

Οδός Ο. (ποίηση, 2024)
Ο Αλέξανδρος Καλλέργης είναι ποιητής.

Ο Ήλιος Χαμηλά (ποίηση, 2020)
Η Δήμητρα Καλλιγέρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας του Παντείου. Το 2021 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο, συλλογή ποιημάτων και διηγημάτων με έντονη φεμινιστική χροιά.

Γαλότσες (2021)
Ο Βύρωνας-Φραγκίσκος Κανάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1999 με καταγωγή από την Άνδρο. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Μετά από δύο συμμετοχές σε συλλογικούς τόμους, το 2021 εξέδωσε την πρώτη του νουβέλα τρόμου.

Όταν Κλαίνε τα Κοράκια (Νουβέλα, 2021)
Ο Χρόνης Καραχάλιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε Οικονοµικά στο Paris XIII και Εικαστικές Τέχνες στο πανεπιστήμιο ∆υτικής Μακεδονίας.

Εκτός Απροόπτου στη Χώρα των Θαυμάτων (ποίηση, 2022)

Η Ασημένια-Μαρία Κατσέα γεννήθηκε στη Δράμα. Σπούδασε Ιατρική στο ΑΠΘ. Το 2022 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο.

Αγχολυτικά (σύντομα πεζά, 2022)
Η Μαρία Κοτσαρίνη γεννήθηκε το 1999. Μεγάλωσε στην Άρτα και σπούδασε φυσικός στη Σχολή Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ. Το 2023 έκανε την πρώτη της λογοτεχνική έκδοση.

Όλα Δένουν ή η Αρμονία του Χάους (διήγημα, 2023)
Ο Γιώργος Κουφαλάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Γράφει, παίζει μουσική, εργάζεται στην εστίαση και τη διοργάνωση συναυλιών. Το 2024 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο.

Μαυραγέρι (νουβέλα, 2024)
Η Μυρτώ Κτενά-Παλατέ (Λευκωσία, 1984) σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στη Μεγ. Βρετανία. Εργάζεται ως καθηγήτρια στην Κύπρο και στον ελεύθερο χρόνο της σκαρφίζεται ιστορίες, τις οποίες διηγείται στα δύο παιδιά της.

Λάκης ο Λύκος (παραμύθι, 2020)
Ο Χρήστος Κυργιάκης γεννήθηκε στον Σταυρό (Κουμάδες) Καρδίτσας το 1968. Είναι φυσικός, πτυχιούχος της Φυσικομαθηματικής Σχολής ΕΚΠΑ. Διδάσκει στη δημόσια εκπαίδευση. Έχει συγγράψει έξι σχολικά βοηθήματα κι έχει επιμεληθεί άλλα έξι. Το 2022 εξέδωσε το πρώτο του λογοτεχνικό βιβλίο.

Αθέατες Διαδρομές (διηγήματα, 2022)
Η Νατάσσα Κωνσταντέλου είναι δασκάλα πιάνου. Παράλληλα ζωγραφίζει και απολαμβάνει τη ζωή με παιχνιδιάρικη όρεξη. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις και μία ατομική, έχει φτιάξει εικόνες για βιβλία και για διαφημιστικά. Το 2022 εξέδωσε το πρώτο της κόμικ.

Φίμπυ η Μουσάτη (κόμικ, 2022)
Η Γεωργία Κωνσταντινίδου γεννήθηκε το 1983. Μεγάλωσε στην Κρύα Βρύση Πέλλας. Είναι στρατιωτικός και προπονήτρια πολεμικών τεχνών. Υπήρξε πρωταθλήτρια Ελλάδoς στο ταε-κβον-ντο και μέλος της εθνικής ομάδας.

Ακατάλυτος (ποίηση, 2021)

― Λ ―

Ο Γιάννης Λαδάκης γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1992. Σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ και εργάζεται ως ερευνητής στον τομέα της Ιατρικής Πληροφορικής. Παράλληλα, γράφει ποιήματα και πεζά.

Ο Κήπος των Κάκτων (ποιητική σύνθεση, 2021)
Ανήσυχοι Μαζί (ποιητική σύνθεση, 2024)
Η Νικολέτα Λιβά γεννήθηκε το 1990 στη Λεμεσό, όπου ζει μέχρι σήμερα. Είναι νομικός και συγγραφέας.

Μου Χρωστάς μια Ζωή Μαζί (μυθιστόρημα, 2023)
Ο Σίνκλαιρ Λιούις (Μινεσότα 1885 - Ρώμη 1951) είναι ο πρώτος Αμερικανός συγγραφέας που τιμήθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας. Κατά τον Μεσοπόλεμο δέσποσε στα αμερικανικά γράμματα με μια σειρά σατιρικών μυθιστορημάτων που καυτηρίαζαν τον μικροαστισμό, τις καταναλωτικές εμμονές και τη θρησκοληψία των συμπατριωτών του.

Έλμερ Γκάντρι (μυθιστόρημα, 2022)
Η Άννα Λύκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο ΕΚΠΑ. Εργάζεται ως καθηγήτρια, ενώ παράλληλα γράφει ιστορίες δικές της και επιμελείται ιστορίες άλλων.

Ανθισμένες Πατάτες (2021)
Χρωμοπαγίδα (2022)

― Μ ―

Η Μαρίνα Μαλατέστα γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, όπου εργάζεται ως καθηγήτρια στη δημόσια β΄βάθμια εκπαίδευση. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο ΕΚΠΑ και Σύγχρονη Λογοτεχνία στο παν. Λάνκα­στερ. Έχει επίσης εκπαιδευτεί στη Συνθετική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία.

Καθρέπτες (ποιήματα και πεζά, 2024)
Η Νίνα Μανωλάκη είναι παιδίατρος. Άσκησε νοσοκομειακή Ιατρική μέχρι τη συνταξιοδότησή της. Το επιστημονικό της έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, ανακοινώσεις και εισηγήσεις σε συνέδρια, μονογραφίες, μεταφράσεις, επιμέλειες. Το 2022 εξέδωσε το πρώτο της μη ιατρικό κείμενο.

Αγάπες μου Τετράποδες (απομνημονεύματα, 2022)
Ο Μαυροειδής Μαυροειδόπουλος είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Ιωαννίνων. Εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτισμού ως αρχαιολόγος. Το 2023 εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα.

Η Αληθεστάτη Πρόφασις (μυθιστόρημα, 2023)
Ο Γιώργος Μελίτος γεννήθηκε το 1992 και σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή ΔΠΘ. Ζει σχεδιάζοντας φωτοβολταϊκά, υπολογίζοντας μαθηματικούς τύπους, παίζοντας μουσική και γράφοντας. Στα τριάντα του εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα.

Χρακ! (νουβέλα, 2022)
Η Σίσσυ Μητσικώστα γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμ. Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και εργάζεται στον κλάδο της διαφήμισης. Εξέδωσε την πρώτη ποιητική συλλογή της το 2021.

Τα Τέσσερα Παράθυρα (ποίηση, 2021)
Ανήσυχοι Μαζί (ποιητική σύνθεση, 2024)

Ο Κωνσταντίνος Μουτσόπουλος (Αθήνα, 1961) μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στα πολυτεχνεία της Καρλσρούης και της Τουλούζης. Είναι καθηγητής α΄ βαθμίδας στο τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ΔΠΘ. Το 2023 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο μυθοπλασίας.

Η Παράλληλη Γαλλία και η Κατάσταση του Δέους (νουβέλα, 2023)
Η Νάνσυ Μπακού γεννήθηκε στη Λάρισα το 1976. Σπούδασε Παιδαγωγικά στο Παν/μιο Θεσσαλίας, εργάστηκε ως νηπιαγωγός στα Χανιά και τη Λάρισα. Ζει μόνιμα στην Ολλανδία.

Μουσικό Κουτί (διηγήματα, 2023)
Η Δέσποινα Μπουμπουχεροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σπούδασε νομικά στο ΕΚΠΑ.

Ελεύθερο Διάνυσμα (ποίηση, 2020)
Ο Γιώργος Μπουτσίνης (Ερυθρές 1914 - Αθήνα 1981) ήταν μόνιμος υπαξιωματικός του στρατού. Αρχές του 1943 βγήκε αντάρτης στην Πάρνηθα για να αποφύγει τοποθέτηση σε δωσιλογικό σώμα. Υπηρέτησε σε ηγετικές θέσεις του ΕΛΑΣ Αττικής και της Εθνικής Πολιτοφυλακής.

Το Αντάρτικο στην Αττική 1941-1945, τόμος α΄ (απομνημονεύματα, 2019)

― Ν ―

Ο Χρήστος Νικομάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989. Είναι απόφοιτος του τμ. Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου. Έχει επίσης σπουδάσει σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου. Από μικρός γράφει ιστορίες φαντασίας και τρόμου.

Βίοι Κολάσεως (μυθιστόρημα, 2024)
Ο Γιώργος Νούρης (Βέροια, 1976) είναι λογιστής. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημιουργική Γραφή. Ζει στα Γιαννιτσά.

Οι Φοβητσιάρηδες (νεανικό μυθιστόρημα, 2023)

― Π ―

Η Ματίνα Παναγιωτελίδου γεννήθηκε το 1972 στην Έδεσσα και μεγάλωσε στον Εξαπλάτανο, το χωριό του Μενέλαου Λουντέμη. Είναι απόφοιτος Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ και Αγγλικής Φιλολογίας ΑΠΘ. Εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση.

Γιατί δεν Με Βλέπεις; (μυθιστόρημα, 2022)
H Bασιλική Παπαναστασίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Είναι συστημική ψυχοθεραπεύτρια, οικογενειακή σύμβουλος, σύμβουλος σε θέματα εξαρτήσεων και πτυχιούχος Ελληνικού Πολιτισμού του ΕΑΠ. Εργάζεται στον ΟΚΑΝΑ.

Κίτρινο Πανί (νουβέλα, 2022)
Ο Κωνσταντίνος Παπαποστόλου γεννήθηκε και κατοικεί στο Δράμεσι (Παραλία Αυλίδας). Εργάστηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση και στη Στατιστική Υπηρεσία. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

Χρώμα Κόκκινο (ποίηση, 2020)
Θαλασσινή Ανεμώνα (ποίηση, 2021)
Ο Δημήτρης Παππάς γεννήθηκε στον Μαραθώνα το 1979. Σπούδασε Φυσική στο ΑΠΘ και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στη Φιλοσοφία στο ΕΚΠΑ. Το 2023 εξέδωσε το πρώτο του θεατρικό έργο.

Τρεις Ιστορίες για το Νερό (θεατρικό έργο, 2023)
Η Ελένη Πατίδου (Θεσσαλονίκη, 1967) μεγάλωσε στο Αιγίνιο Πιερίας. Σπούδασε Νοσηλευτική στο ΤΕΙ Λάρισας, Ψυχολογία στο ΑΠΘ και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας από την ΕΣΔΥ. Υπηρέτησε ως ψυχολόγος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Μαμά Βοήθεια! Είμαι Δημόσιος Υπάλληλος! (νουβέλα, 2021)
Η Κάκια Παυλίδου (Θεσσαλονίκη, 1974) είναι απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ. Ζει στα Γιαννιτσά, όπου υπηρετεί στη δημόσια εκπαίδευση ως καθηγήτρια Πληροφορικής. Δραστηριοποιείται ενεργά στον Σύλλογο Φίλων Βιβλίου Νομού Πέλλας.

Πόνος στην Πλάτη (ποίηση, 2024)
Η Σόνια Παυλίδου (Εξαπλάτανος Πέλλας, 1968) ζει στην Αλμωπία. Εξειδικεύτηκε επαγγελματικά στο δομικό και μηχανολογικό σχέδιο. Το 2023 εξέδωσε το πρώτο της αστυνομικό μυθιστόρημα.

Ούτε καν Χομπίστριες (μυθιστόρημα, 2023)
Η Ισμήνη Παφίτη γεννήθηκε και ζει στη Λευκωσία. Εργάζεται ως αρχιτέκτων μηχανικός, ενώ παράλληλα φωτογραφίζει και γράφει. Έχει τρεις γιους, στους οποίους έχει διηγηθεί δεκάδες δικά της παραμύθια με ανομολόγητο σκοπό να τους κοιμίσει (με μεγάλη επιτυχία, κάτι που κανονικά δεν θα έπρεπε να αναφέρεται εδώ).

Ιούνιος στο Κάστρο της Μέντας (νεανικό διήγημα, 2021)
Η Ιωσηφίνα Περδικίδου (Αθήνα, 1995) είναι αρχαιολόγος, απόφοιτος της Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου της Σορβόνης. Το 2023 εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή.

Η Άγρια Ώρα (ποίηση, 2023)
Ο Γιώργος Πέρρος (Κιλκίς, 1991) είναι ειδικός παιδαγωγός. Εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου κλασικής κιθάρας και ανωτέρων θεωρητικών. Το 2020 κυκλοφόρησε την πρώτη του ποιητική συλλογή.

Άρσεις (ποίηση, 2020)

Ο Παναγιώτης Πετρίδης γεννήθηκε το 1982. Είναι τεχνολόγος γεωπόνος, απόφοιτος του ΤΕΙ Ηπείρου. Αν και παιδί της πρωτεύουσας, ρίζωσε στο Διακοπτό Αχαΐας, όπου κάνει αυτό που σπούδασε. Στα σαράντα του έγινε και ποιητής.

Άλογη Λογική (ποίηση, 2022)
Η Βιβή Πηνιώτη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι ηθοποιός και συγγραφέας. Το 2009 έλαβε το α' κρατικό βραβείο για νέους θεατρικούς συγγραφείς, για το έργο «Ο θάνατος του Αντονέλο».

Ποτέ δεν Ξέρεις ποιος Είναι στη Λάντζα (Νουβέλα, 2021)
Ο Γιώργος Πίστας γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας το 1981. Εργάζεται στον χρηματοπιστωτικό τομέα ως οικονομολόγος. Παράλληλα, γράφει ποιήματα και πεζά και σπουδάζει θέατρο. Το 2021 εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή.

Εξισώσεις του Μυαλού μου (ποίηση, 2021)

― Σ ―

Η Χρύσα Σαββάκη είναι δασκάλα στη δημόσια εκπαίδευση και εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Παράλληλα παίζει και σκηνοθετεί στο θέατρο, αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά, γράφει βιβλία, σενάρια και θεατρικά έργα για παιδιά και μεγάλους.

Ο Παππούς Πέρι (παιδικό διήγημα, 2019)
Η Δέσποινα Σίσκου γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει σκηνοθεσία.

Ανήσυχοι Μαζί (ποιητική σύνθεση, 2024)
Η Θωμαή Σίσκου γεννήθηκε και ζει στη Λάρισα. Έχει σπουδάσει Πληροφορική και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Ειδική Αγωγή. Εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση. Το 2023 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο.

Οι Φίλοι από Απέναντι (νεανικό διήγημα, 2023)
Η Δήμητρα Σπίνουλα γεννήθηκε και ζει στην Κέρκυρα. Είναι απόφοιτος του ΕΑΠ και έχει εργαστεί ως επαγγελματίας δημοσιογράφος σε έντυπα και τηλεοπτικούς σταθμούς της Αθήνας και της γενέτειράς της.

Δικαιόδωρος, το Θαύμα της Αγάπης (παραμύθι, 2019)
Του Νου και της Ψυχής Σκιρτήματα (βιοσοφία, 2022)
Η Μαρία Σταμπούλογλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στο ΕΚΠΑ και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται στην ιδιωτική δευτεροβάθμια και μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το Υφαντό του Χρόνου (μυθιστόρημα, 2023)
Η Βασιλική Στραπατσάκη γεννήθηκε στην Αθήνα, ζει στα Μεσόγεια. Είναι πολιτικός μηχανικός, απόφοιτος του ΔΠΘ.

Αχνιστές Φακές με Άρωμα Ελπίδας (νουβέλα, 2024)

― Τ ―

Ο Τσαρλς Τάκερμαν (Charles Tuckerman, Βοστώνη 1821 - Φλωρεντία 1896) υπήρξε ο πρώτος πρέσβης την ΗΠΑ στην Ελλάδα. Με τη λήξη της θητείας του, εξέδωσε μια αναλυτική πραγματεία για την καθημερινότητα στην Ελλάδα που γνώρισε αλλά και τη γεωπολιτική θέση της χώρας.

Οι Έλληνες του Σήμερα (απομνημονεύματα, 2021)
Η Μαριάνθη Τεντζεράκη (Κατερίνη, 1997) σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο ΑΠΘ και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Λογοτεχνία στο Άμστερνταμ. Το 2020 εξέδωσε την πρώτη της νουβέλα.

Μαρίσμη (νουβέλα, 2020)
Η Ανδριανή Τσίλη γεννήθηκε στη Νάουσα το 1993. Σπούδασε νηπιαγωγός στα Ιωάννινα και συνέχισε σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών φύλου στη Λευκωσία. Από το 2016 κατοικεί μόνιμα στην Κύπρο, όπου εργάζεται ως παιδαγωγός.

Οδηγίες Ζωής από μια Αλεπού (παραμύθι, 2020)

― Φ ―

Η Τζαμίλε Φαχούρι γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στην Τρίπολη. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό πάνω στη Μετάφραση στο Ντάραμ της Μεγ. Βρετανίας.

Απλή Ζωή (ποίηση, 2020)
Η Έλενα Φιτσάλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989. Είναι πτυχιούχος Παιδαγωγικής και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Γλωσσολογία. Εργάζεται ως δασκάλα στη δημόσια εκπαίδευση.

Στην Αγκαλιά της Σχοινούσας (μυθιστόρημα, 2002)
Ο Κώστας Φρουζάκης (Δράμα, 1975) ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου εργάζεται ως φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ και διδάκτορας του ίδιου πανεπιστημίου.

Η Πικρή Γεωγραφία του Ζεσούς Σοζίνιο (ποίηση, 2022)
Ίντικαμ (μυθιστόρημα, υπό έκδοση)

― Χ ―

Η Ζωή Χατζηγεωργίου γεννήθηκε στην Καβάλα το 1969. Σπούδασε Φιλολογία στο ΑΠΘ. Εργάστηκε στον τραπεζικό τομέα. Το 2022 εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή.

Απόντες του Μεθοδευμένου (ποίηση, 2022)

Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ

Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω