κυκλοφ: Ιούνιος 2023
isbn: 978-618-5643-31-7
σελίδες: 174
διαστάσεις: 21x15
τιμή: 13,00 ευρώ
Η Σμύρνη συνεχίζει να υπάρχει στο ελληνικό συλλογικό υποσυνείδητο ως μια πόλη πανέμορφη, πλούσια, γοητευτική. Νιώθουμε όλοι ότι είμαστε ένα κομμάτι της, ασχέτως εάν έ­χουμε ρίζες από εκεί ή όχι. Πονάμε όλοι με το φριχτό τέλος της ως πολυπολιτισμικής πόλης το 1922.

Πώς να ήταν άραγε η ζωή των τόσο διαφορετικών μεταξύ τους κατοίκων τα λίγα χρόνια πριν την καταστροφή; Πόσες ιδιαίτερες ιστορίες ξεχωριστών ανθρώπων μπορεί να διαδραματίζο­νταν; Με τι πόθους, λαχτάρες, ελπίδες βίωναν την καθημερινότητα της εποχής τους; Τέτοιου είδους απορίες μού ενέπνευσαν τα είκοσι τέσσερα διηγήματα αυτής της συλλογής. Βασισμένος σε ιστορικά αρχεία από όλες τις διαθέσιμες πηγές, πρόθεσή μου είναι να ξεναγήσω τον αναγνώστη -όσο αυτό είναι εφικτό- πολιτισμικά, αρχιτεκτονικά, θρησκευτικά, ακόμα και πολεοδομικά, στην πλανεύτρα Σμύρνη. Όνομα που της δώρισε στην αρχαιότητα η Αμαζόνα Σμύρνα.

Οδηγός μου η αγάπη. Αγάπη για τη ζωή, τον έρωτα, τον Θεό, την απόλαυση, τη θάλασσα. Ποια είναι όμως η ύψιστη έκφραση της αγάπης; Μα η αγάπη της μάνας! Κάποιου είδους μάνα ήταν η Σμύρνη για τους κατοίκους της, κι εγώ γονιός των πολύπαθων ηρώων της και των βιωμάτων τους...

Ι. Α.


Ιωάννης Αντιώτης
ΣΜΥΡΝΑ ΜΑΝΑ ΕΙΚΟΣΙΤΕΣΣΑΡΩΝ
Συλλογή διηγημάτων

διαθέσιμο για αποστολή με έκπτωση 10% (τελική τιμή: 11,70)
Ο Ιωάννης Αντιώτης κατάγεται από τη Νάξο, ζει στην Αθήνα. Σπούδασε ψυχολογία, δημιουργική γραφή, εναλλακτικές θεραπείες και δραστηριοποιείται στον χώρο της αισθητικής. Τον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη ζωγραφική, τη μαγειρική και τη λογοτεχνία. Το 2023 εξέδωσε την πρώτη του συλλογή διηγημάτων.

Σμύρνα Μάνα Εικοσιτεσσάρων (διηγήματα, 2023)