κυκλοφ: Νοέμβριος 2020
isbn: 978-618-85090-1-6
σελίδες: 138
διαστάσεις: 22x15
τιμή: 11,00 ευρώ
Στο συγγραφικό της ντεμπούτο η Μαριάνθη Τεντζεράκη μας συστήνει τη Μαρίσμη, μια καπάτσα γιαγιά από την Κατερίνη που μέρα με τη μέρα αλλάζει ενώ ο κόσμος γύρω της παραμένει δραματικά ίδιος.

Με αξιοθαύμαστη ευαισθησία, συνδυάζοντας επιδέξια το τραγικό με το κωμικό χωρίς να καταφεύγει στην εύκολη συγκίνηση, η Μ.Τ. μιλά μέσα από τη νουβέλα της για ένα ζήτημα ταμπού στην ελληνική πεζογραφία, τη γεροντική άνοια. Για τις σχέσεις του ασθενή με τους ανθρώπους του, για τον τρόπο που μεταβάλλεται η ματιά του στον κόσμο, για τις εναλλαγές διάθεσης, για τα σκοτεινά και τα φωτεινά διαλείμματα του μυαλού του. Αλλά και για μια γενιά που μεγάλωσε στην Κατοχή, δημιούργησε στα «χρόνια της ευημερίας» και φεύγει σιγά-σιγά την εποχή της μεγάλης κρίσης, ανήσυχη για το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών της.

Η Μαρίσμη της Μ.Τ. είναι μια γιαγιά δραστήρια, αγωνίστρια και πάνω απ' όλα περήφανη - που θα φύγει όρθια και όπως θέλει αυτή, με μια μπριζόλα στον φούρνο!


Μαριάνθη Τεντζεράκη
ΜΑΡΙΣΜΗ
Νουβέλα

άμεσα διαθέσιμο για αποστολή με έκπτωση 25% (τελική τιμή: 8,25)
Η Μαριάνθη Τεντζεράκη (Κατερίνη, 1997) σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο ΑΠΘ και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Λογοτεχνία στο Άμστερνταμ. Το 2020 εξέδωσε την πρώτη της νουβέλα.

Μαρίσμη (νουβέλα, 2020)