κυκλοφ: Νοέμβριος 2021
isbn: 978-618-5643-01-0
σελίδες: 72
διαστάσεις: 23x15
τιμή: 10,00 ευρώ
Ο κ. Φίλιππος συνέχισε: «Ο καθρέφτης αυτός ανήκε στον πρώτο ιδιοκτήτη του Κάστρου, τον άρχοντα Γκοντίν τον Μεγαλοπρεπή, ο οποίος εγκαταστάθηκε εδώ περί το έτος 1230 μ.Χ. Ο δε τοπικός θρύλος αναφέρει πως το συγκεκριμένο δωμάτιο παρέμενε πάντα κλειδωμένο και κανείς δεν είχε πρόσβαση, παρά μόνο ο εκάστοτε άρχοντας. Κάποια παράξενα περιστατικά είχαν συμβεί και ο Γκοντίν προτιμούσε να το κρατά κλειδωμένο, πράγμα που τήρησαν και οι επόμενοι ιδιοκτήτες του κάστρου. Για αιώνες, κανείς -ή σχεδόν κανείς- δεν είχε πατήσει το πόδι του εδώ μέσα.»

Το ακροατήριο έβγαλε ένα επιφώνημα δέους. «Συγγνώμη, κύριε, τι ακριβώς εννοείτε ως παράξενα περιστατικά;» ρώτησε ο Χάρης.

«Εξαφανίσεις προσώπων...» απάντησε συνωμοτικά ο κ. Φίλιππος με μισόκλειστα μάτια, σχεδόν συλλαβίζοντας τις λέξεις και προσδίδοντας στη φράση μια επιτηδευμένη δραματικότητα.


Ισμήνη Παφίτη
ΙΟΥΝΙΟΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΜΕΝΤΑΣ
παιδικό διήγημα (9-13)

άμεσα διαθέσιμο για αποστολή με έκπτωση 20% (τελική τιμή: 8,00)
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
ΠΑΙΔΙΚΟΥ-ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, 2019
Ανέκδοτο Λογοτεχνικό Έργο Νεοεμφανιζόμενης Συγγραφέως

ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΤΟΥΣ 2021
Κατηγορία: Λογοτεχνία για Μεγάλα Παιδιά & Εφήβους
Η Ισμήνη Παφίτη γεννήθηκε και ζει στη Λευκωσία. Εργάζεται ως αρχιτέκτων μηχανικός, ενώ παράλληλα φωτογραφίζει και γράφει. Έχει τρεις γιους, στους οποίους έχει διηγηθεί δεκάδες δικά της παραμύθια με ανομολόγητο σκοπό να τους κοιμίσει (με μεγάλη επιτυχία, κάτι που κανονικά δεν θα έπρεπε να αναφέρεται εδώ).

Ιούνιος στο Κάστρο της Μέντας (νεανικό διήγημα, 2021)