Δευτέρα 1 Ιουλίου
Φάμπρικα, Κεραμεικός
Η Ελένη Γιαννάκη και οι εκδ. Άνω Τελεία σας προσκαλούν στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων «Γυναικών» τη Δευτέρα 1 Ιουλίου, ώρα 19:30, στον ανοιχτό χώρο εκδηλώσεων του Τεχνοχώρου Φάμπρικα (Μεγ. Αλεξάνδρου 125, Κεραμεικός - όπισθεν Ταινιοθήκης της Ελλάδος).

Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν οι:
Ιουλία Καρύδη, φιλόλογος-διευθύντρια 1ου Γυμνασίου Ζωγράφου
Ιωάννα Μυλωνά, ηθοποιός

Σύντομα αποσπάσματα θα διαβάσει ο Γιώργος Πιπεράκης.

ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
κυκλοφ: Ιούλιος 2024
isbn: 978-618-5643-50-8
σελίδες: 78
διαστάσεις: 21x15
τιμή: 11,00 ευρώ
Βρίσκονται δίπλα μας ή πιο μακριά, και σαν να τις ξέρουμε. Μας θυμίζουν τη μάνα, την αδερφή, μια θεία που μας φιλοξενούσε στο χωριό τα καλοκαίρια. Μοιάζουν με την παιδική μας φίλη ή το κορίτσι στο άλλο γραφείο, με τη γυναίκα που μιλάει σπαστά Ελληνικά και μένει στο υπόγειο διαμέρισμα.

Αγαπάνε (και ενίοτε αγαπιούνται), ζορίζονται, τραγουδάνε, γελάνε, κλαίνε, τρελαίνονται, νοιάζονται, καθαρίζουν, μαγειρεύουν – ή και όχι. Άλλες φορές θυμούνται, ξεχνάνε όμως κιόλας. Ζούνε τις ιστορίες τους, η καθεμιά με τον τρόπο της.

Όπως και να 'χει, είναι ζήτημα… γυναικών.


Ελένη Γιαννάκη
ΓΥΝΑΙΚΩΝ
συλλογή διηγημάτων

διαθέσιμο για προαγορά με
έκπτωση 10% (τελική τιμή: 9,90)
Η Ελένη Γιαννάκη (Θάσος, 1968) ζει στην Αθήνα. Εργάζεται ως οπτικός-οπτομέτρης και παράλληλα γράφει διηγήματα και θεατρικά. Έργα της έχουν ανεβεί από ερασιτεχνικούς θιάσους και σενάριό της έχει βραβευτεί από την Ένωση Σεναριογράφων.

Γυναικών (διηγήματα, 2024)